Thais gestoofd rundvlees met broccoli en zilvervliesrijst

Voor dit stoofgerecht gebruik je magere runderlappen.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel (2 cm)
  • 1 serehstengel (citroengras) of 1 theelepel gedroogde sereh
  • 2 gedroogde pepertjes
  • 200 gram magere runderlappen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel vissaus
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram broccoli

Bereiding

  1. Pel de knoflook en hak de teentjes klein.
  2. Schil de gember en snijd het in dunne plakjes.
  3. Kneus de serehstengel. Verkruimel de pepertjes.
  4. Snijd het vlees in blokjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
  6. Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
  7. Giet er de ketjap, de vissaus en 200 ml kokend water bij. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan. Stoof het vlees in 2 uur gaar.
  8. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  10. Verwijder de serehstengel uit het vlees. Geef de rijst en de broccoli er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ min
Bron(nen):
Energie
560 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
1,8 gram