Tortellini met geroerbakte spinazie en ham

tortellini
Getty Images

Italië volgens moeders recept. Geniet van dit Italiaanse gerecht voor twee personen. Buon appetito!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram koelverse tortellini met ham
  • 100 gram gekookte ham
  • 100 gram mozzarella of feta light

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de hete olie.
  4. Voeg de spinazie er in gedeelten bij en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
  5. Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Snijd de ham in reepjes en de mozzarella in blokjes.
  7. Meng de ham en de mozzarella door de groente en warm dit even goed door.
  8. Geef dit bij de tortellini.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum