Tortilla met ui en kikkererwten

Getty Images

Blinkt uit in eenvoud

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 (rode) uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 eieren
  • Mespunt oregano

Bereiding

  1. Maak de uien schoon, pel ze en snijd ze in halve ringen.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de uien in 15 minuten gaar en goudgeel.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  4. Schep de kikkererwten met wat peper door de uien en laat ze kort mee warmen.
  5. Klop de eieren met wat peper en wat oregano los en giet ze in de pan.
  6. Laat de eieren in een paar minuten gaar worden.
  7. Keer de tortilla met behulp van een plat deksel of een groot bord en bak de andere kant nog een paar minuten.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel peterselie
  • azijn
  • 4 sneden volkorenbrood

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Voedingswaarden

Energie 
300kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum