Viskroketjes

Getty Images

Daar kan geen visstick tegenop!

Visgerecht voor twee personen,
bereidingstijd: 15-30 minuten.
 

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
  • 200 gram visfilet (bijv. koolvis)
  • 4 takjes koriander
  • ½ ei
  • Ca. 1 eetlepel bloem
  • 2 volkoren beschuiten
  • Olie

Bereiding

  • Maak de ui en de knoflook schoon.
  • Schil het stukje gember.
  • Hak de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  • Snijd de vis in stukjes.
  • Was de koriander.
  • Hak de vis en de koriander met de ui en knoflook mee klein.
  • Maak het mengsel smeuïg met het los geklopte ei en wat bloem.
  • Voeg naar smaak peper toe.
  • Verkruimel de beschuiten.
  • Vorm van het vismengsel 6 rolletjes en rol ze door de fijngemaakte beschuiten.
  • Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de viskroketjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 275 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 15 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 2 gram  
Vezels 1 gram  

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum