Visragout met kruiden

Getty Images

Met bieslook en dille. Ook lekker met doperwtjes, wortelen en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram visfilet (bijv. pangasius)
  • 3 dl visbouillon met minder zout
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram garnalen
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
  • Enkele druppels citroensap

Bereiding

  1. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Leg de vis in de bouillon en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden.
  3. Neem de vis voorzichtig uit de bouillon.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Verwarm de margarine en fruit hier de uienringetjes zacht. Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
  6. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de visbouillon bij en breng dit aan de kook. Laat de saus enkele minuten zacht koken.
  7. Spoel de garnalen in een zeef af.
  8. Meng de stukjes vis en de garnalen voorzichtig door de saus en voeg de room toe. Warm het geheel goed door.
  9. Maak de ragout op smaak met de klein geknipte bieslook, de dille, enkele druppels citroensap en wat peper.

Menusuggestie

Lekker met doperwtjes met wortelen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
200 gram doperwten
200 gram wortelen
6 aardappelen

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1660 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum