Wortel met selderij

Met kruidige champignons en tempé.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 200 gram knolselderij
  • 1 grote winterwortel
  • 150 gram champignons
  • 150 gram tempé
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • paprikapoeder
  • peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  2. Schil het stuk knolselderij en snijd het in staafjes.
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Snijd de tempé in reepjes.
  6. Kook de knolselderij en wortel samen in weinig water gaar.
  7. Maak de groente op smaak met een paar druppels azijn.
  8. Bak de tempé in de hete margarine bruin. Bak de champignons kort mee. Maak op smaak met paprikapoeder en peper.
  9. Geef de groente en aardappelen bij de tempé.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
450 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram