Wortelbrood met pompoenpitten

Een echt herfstbrood!

Ingrediënten

  • 200 gram wortelen, geraspt
  • 150 gram volkorenbloem
  • 250 gram volkorenmeel
  • 7 gram gist
  • 60 gram ongezouten noten, fijngehakt
  • 50 gram pompoenpitten, fijngehakt (+ een beetje voor de garnering)
  • 35 gram havermout
  • 250 milliliter lauw water
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Mix alle droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de wortelen, het honing en het water toe. Kneed alles tot een mooie, plakkerige bal.
  3. Doe de bal in een kom, dek deze af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
  4. Kneed het deeg daarna nog even door en maak er een mooie ronde vorm van.
  5. Leg dit op een bakplaat met bakpapier.
  6. Strooi er wat pompoenpitten overheen en besprenkel met een beetje water.
  7. Bak het brood 40 tot 50 minuten in de oven.

Bereidingsduur

30+ minuten