Zoete koolraap met specerijen

Getty Images

Dit koolraapgerecht stoof je in een kwartier gaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram koolraap
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • mespunt gemalen kruidnagel
  • mespunt gemalen kaneel

Bereiding

  1. Schil de koolraap en snijd de groente in blokjes.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui zacht in de margarine.
  4. Voeg de blokjes koolraap toe en strooi er de basterdsuiker en de specerijen over.
  5. Giet er een beetje water bij en stoof de groente in 15 - 12 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden

Energie 
90kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum