Lekker recept: Kersencompote

Vrouw eet kers
Getty Images

Heerlijk, kersen op het menu. Kon elke dag maar zo'n dag zijn!

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van ruim 30 minuten.

Ingrediënten

  • 250 gram kersen
  • 1 dl rode wijn
  • ½ kaneelstokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 2 eetlepel yoghurt

Bereiding

  • Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
  • Breng de wijn met het kaneelstokje, de vanillesuiker en 1 eetlepel suiker tegen de kook aan.
  • Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
  • Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.
  • Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
  • Schep de yoghurt over de kersen.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamskoteletjes met gremolata, sperzieboontjes en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 305 kcal 480 kcal
 
Eiwit 20 gram
 
 25 gram
Koolhydraten 0 gram
 
 30 gram
Vet 25 gram 25 gram
Verzadigd vet
 
 9 gram 9 gram
Vezels 0 gram
 
 8 gram
 
Auteur