PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

'55-plusser geeft het op'

Velen zoeken geen baan meer

Tienduizenden ouderen in Nederland begeven zich niet meer op de arbeidsmarkt. De verwachting om nog een baan te vinden is te laag.

In 2016 waren er 22.000 mannen en 28.000 vrouwen van 55 jaar en ouder die wel zouden kunnen werken, maar niet naar werk zochten. Dit omdat ze niet verwachten nog een baan te kunnen vinden. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen spreekt over onbenut arbeidsaanbod. „Het gaat hier om ouderen die zich niet meer op de arbeidsmarkt begeven. De groep is afgelopen jaar wel iets kleiner geworden.”