8 handige reisapps voor op vakantie

Op vakantie in het buitenland kunt u veel plezier hebben van apps die gratis wifi vinden, geld omrekenen of schade claimen bij de verzekering. Acht apps voor een ontspannen vakantie.

Let op: internetgebruik in het buitenland kost geld. Let goed op de kosten van het gebruik van mobiele data. Maak indien mogelijk gebruik van wifi.

Wi-Fi finder

Het is een trend in Nederland: gebruikmaken van gratis wifi in plaats van een dure internetbundel. Op vakantie in het buitenland is gratis wifi helemaal gunstig, want internetten over de grens is veel duurder dan in eigen land. In landen van de Europese Unie kost een MB nu nog maximaal 83 cent, per 1 juli maximaal 54 cent. Buiten de EU is internetten meestal veel duurder. Dan is de app wifi-finder een uitkomst. Je kunt de 650.000 locaties in 144 landen vooraf downloaden, zodat je de app ook offline kunt gebruiken. Op je vakantiebestemming is de dichtstbijzijnde gratis hotspot te vinden via gps.

Voor Android
Voor iOS

Zoover app

Goedkope accommodaties, restaurants, bezienswaardigheden of leuke activiteiten vind je gemakkelijk met de app van Zoover. De app kan sorteren op prijs, populariteit en afstand. De app kent 300.000 accommodaties en 60.000 bezienswaardigheden over de hele wereld en miljoenen beoordelingen.

Voor Android en iOS

Google Vertalen

Winkelen of uit eten gaan in een land waarvan je taal niet spreekt is vaak knap lastig. Google Vertalen biedt uitkomst. De app kent meer dan 70 talen. Je kunt vertalen van Nederlands naar de vreemde taal of andersom, zowel in geschreven als gesproken woord. Zo kun je dus ook horen hoe je een woord uitspreekt.

Voor Android
Voor iOS

XE Currency

De euro heeft omrekenen in veel populaire vakantieladen overbodig gemaakt. Buiten de Eurozone is vaak nog flink wat hoofdrekenwerk nodig in de winkel. Wie het vakantiebudget goed in de gaten wil houden, doet er goed aan een hulpmiddel te gebruiken. De app XE Currency bijvoorbeeld. Kies de juiste munt, voer een bedrag in en tik op de groene pijl. In de lijst verschijnt de omgerekende waarde hiervan in verschillende valuta, onder andere de euro.

Voor Android
Voor iOS

SOS op reis

Mocht er iets gebeuren waar je vooraf liever niet aan denkt, dan komt de app SOS op reis goed van pas. In noodsituaties helpt deze om de juiste hulp te vinden. De app biedt in ruim 300 landen toegang tot landelijke alarmdiensten. Verder kun je er telefoonnummers in opzoeken voor het blokkeren van een gestolen of verloren bankpas en nummers van de ambassade en de politie. Een vakantieganger die zich goed wil voorbereiden voert in de app ook polisnummers in van verzekeringen onder ‘Mijn gegevens’ . Verder kun je met deze app autoschade mobiel melden aan je schadeverzekeraar.

Voor Android
Voor iOS

PlusPuzzels app

Doet u graag aan hersengymnastiek? Nieuw van Plus Magazine: een app om lekker te puzzelen op uw tablet. Hebt u een iPad of een Android tablet, dan kunt u met onze gratis app kruiswoordpuzzels, legpuzzels en rekenpuzzels oplossen. Ook op de grotere smartphones zijn de puzzels te spelen.

Voor Android en iOS

Alleen voor Nederland:

IENS mobiel

Op vakantie in Nederland zijn er van die dagen dat u geen zin heeft om te koken. Even geen gepruts voor de tent met een kookstelletje en goedkope macaronisaus. Op zoek naar een restaurant? Met deze app vindt u een handomdraai alle restaurants van Nederland met hun adresgegevens, openingstijden, keukentype, cijfers, beoordelingen van gasten en meer kenmerken.

Voor Android en iOS

Fietsen.123 app voor recreatieve fietsers

Gaat u op vakantie in Nederland een fietstocht maken? In de app zijn duizenden fietsenmakers, horecagelegenheden, oplaadpunten voor e-bikes en natuurlijk gratis fietsroutes in elke provincie van Nederland te vinden. Routes zijn afgebeeld als knooppunten en op een landkaart, waardoor de app op de fiets te gebruiken is als fietskaart.

Voor Android
Voor iOS

Let op: internetgebruik in het buitenland kost geld. Let goed op de kosten van het gebruik van mobiele data. Maak indien mogelijk gebruik van wifi. Lees hier meer.

Tip: vijf apps die helpen uw gezondheid te verbeteren.

8 Comments

Door Fokke (niet gecontroleerd) op ma, 14-10-2019 - 23:55

Dit artikel is aan een update toe.

Door Theo Veggelers (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 11:02

Als je zeker wilt weten of je je aankopen in een niet EU-land mee mag nemen naar Nederland, download dan ook even de Douane reizen app. Kan bij terugkomst veel gedoe met de Douane op Schiphol schelen.

Door Theo Veggelers (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 10:54

Ik mis de Douane Reizen App. Enorm handig. Daarmee kun je tijdens je reis in een land buiten de EU al ter plekke checken wat je allemaal terug mag nemen in je bagage naar Nederland. Dat kan bij terugkomst op Schiphol veel gedoe (aankopen inleveren, boetes, etc.) bij de Douane schelen.

Door ingrid (niet gecontroleerd) op vr, 24-6-2016 - 15:51

Ik vind dit zo jammer, heb zelf een Windows telefoon, Waar blijven de apps hiervoor??? Snap er niks van! Een Windows telefoon is ten eerste veel goedkoper, veel gebruiksvriendelijker dan android en je kan gewoon het scherm aflezen als je buiten in de zon staat!

Door Simon Bakker (niet gecontroleerd) op vr, 8-1-2016 - 09:48

Eerst maar eens de conmmentaren lezen op internet.....

Door Simon Bakker (niet gecontroleerd) op vr, 8-1-2016 - 09:43

Waar blijven de apps voor de Windows Phone?

Door Mariëtte Schellekens (niet gecontroleerd) op vr, 8-1-2016 - 08:27

En wat te denken van de app: BZ Reisadvies. Van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle info over ambassades, veilig reizen etc.

Door Janne (niet gecontroleerd) op di, 8-7-2014 - 13:46

Ik vind zelf RingCredible (http://dl.ringcredible.com/SH9F
) ook erg handig voor op vakantie! Met deze app kan je gemakkelijk en heel goedkoop vaste en mobiele nummers bellen, super handig dus om in contact te blijven met het thuisfront.