Waar tank ik het goedkoopst in het buitenland?

Getty Images

Een vakantie is vaak al duur genoeg. Als u met de auto gaat, wilt u zo min mogelijk kwijt zijn aan brandstof. Dit zijn de landen waar u het voordeligst kunt tanken.

Besparen

De benzinekosten voor een zonvakantie lopen al snel op tot 300 euro. In het geval van diesel en LPG is dat natuurlijk iets minder, maar ook dan geeft u zo 200 euro uit. Slim tanken levert zo'n 30 tot 40 euro besparing op.

Welke landen?

Daarvoor moet u wel weten waar de brandstofkosten het goedkoopst zijn. Het is allereerst verstandig om snelwegstations te vermijden, die zijn vrijwel altijd prijziger dan andere stations. In Frankrijk hebben veel hypermarchés bijvoorbeeld hun eigen tankstation waar je stukken goedkoper kunt tanken.

Onderweg naar de zon is het vooral voordelig om te tanken in Luxemburg. Ook Spanje, Duitsland en Frankrijk zijn goedkope brandstoflanden vergeleken met Nederland. Een overzicht van brandstofprijzen in Europa:

België: benzine 1,45 diesel 1,35
Duitsland: benzine 1,44 diesel 1,18
Frankrijk: benzine 1,43 diesel 1,33
Italië: benzine 1,55 diesel 1,40
Kroatië: benzine 1,26 diesel 1,15
Luxemburg: benzine 1,20 diesel 1,02
Nederland: benzine 1,69 diesel 1,33
Portugal: benzine 1,51 diesel 1,30
Spanje: benzine 1,25 diesel 1,14

Luxemburg is en blijft het voordeligst qua brandstof, op weg naar onze populairste vakantiebestemmingen. Als u in de buurt bent, mag u eigenlijk geen tankstop missen in Luxemburg, waar ook drank en sigaretten een stuk goedkoper zijn. Bij een verdere vakantie in het warme zuiden loont het vooral om in Andorra en Spanje te tanken. Bekijk de procentuele verschillen in brandstofkosten in de rest van Europa hier of kijk naar de actuele prijzen.

*prijzen geactualiseerd in juni 2017

Lees ook: voordelig tanken op wintersport

Bron 
  • ANWB