Laat op wintersport? Hier ligt genoeg sneeuw

Getty Images

Op wintersportvakantie gaan aan het einde van het skiseizoen is een aanrader. Het is minder druk op de pistes, het zonnetje schijnt en uw hotel of chalet is vaak stukken voordeliger. Maar in welke skigebieden kan je met Pasen of zelfs later in april nog goede sneeuwcondities verwachten? PlusOnline vroeg Caroline Ferguson van Waarligtdesneeuwwel.nl naar haar tips:

  • Het hoogstgelegen skidorp van Europa, Val Thorens in het Franse skigebied Les Trois Vallées, behoort tot de meest sneeuwzekere keuzes voor wie graag in het voorjaar wil skiën of snowboarden. Het seizoen sluit dit jaar pas op 9 mei.

Getty Images
  • Maar Frankrijk heeft meer troeven in huis. Ook de wintersportplaatsen van de bekende skigebieden Les Arcs, Espace Killy en Les Deux Alpes bieden tot laat in het seizoen skiplezier. Bijkomend voordeel is dat deze regio’s in maart en april vaak betaalbaarder zijn.

Getty Images
  • Het bergmassief van de Arlberg in de Oostenrijkse regio Voralberg steekt ver boven de omliggende uit en vangt hierdoor letterlijk ook meer sneeuw. Het is dan ook geen wonder dat de koninklijke familie al jaren skiet in Lech am Arlberg en dat het dorp St. Anton am Arlberg het eerste van Europa met een skischool was.

Getty Images
  • In het populaire Oostenrijkse wintersportplaatsje Kaprun bij Salzburg kun je op de Kitzsteinhorn-gletsjer tot maar liefst in juni skiën.

Getty Images
  • Voor de hele fanatieke wintersporter zijn er maar weinig zwarte pistes, maar voor veel anderen is Noorwegen juist een uitstekende keuze. Ook in de lente kan je hier nog prima pistecondities verwachten, zeker in het zuiden tussen Oslo en Bergen. In de afgelopen week viel er in de Noorse skigebieden zelfs weer 1,5 – 2 meter verse sneeuw!

Getty Images

www.waarligtdesneeuwwel.nl

Lees ook: 9 adembenemende plekken voor de echte wintersporter

Auteur 
  • Thijs Joosten