DSW best beoordeelde zorgverzekeraar

Tevreden over de service, zorgkeuze en dekking

Verpleegkundige houdt hand vast van patiënt
Getty Images

DSW is de best beoordeelde zorgverzekeraar op de website van Zorgwijzer.nl. De Schiedamse verzekeraar scoort een gemiddeld klantcijfer van 8,7. Stad Holland, bestuurlijk gelieerd aan DSW, staat met een 8,6 op de tweede plaats. Ohra staat met een 8,4 op drie.

Dat meldt Zorgwijzer.nl, op basis van meer dan 20.000 reviews van verzekerden over hun zorgverzekering. 

A.s.r. ik kies zelf (8,3) en United Consumers (8,3) staan ook in de top vijf. DSW scoort vooral hoog op de onderdelen service, zorgkeuze en dekking. Het laagste cijfer, een 8,4, is voor de premie. Bij Stad Holland en Orha is het beeld hetzelfde. Ook hier zijn verzekerden meer tevreden over de service, zorgkeuze en dekking dan over de premie. De premies bij deze verzekeraars zijn dan ook relatief hoog: 149 euro per maand bij DSW en 155,25 bij Stad Holland.
 

Best beoordeeld

Zorgwijzer heeft ook onderzocht welke voordelige verzekeraars het best worden beoordeeld. Voordelig betekent een maandpremie van minder dan 140 euro. United Consumers komt als beste uit de bus met een 8,3, gevolgd door Interpolis (8,2), Univé (8,1), FBTO (8,1) en De Friesland (8,0).

Auteur 
Bron 
  • Zorgwijzer