PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Automobilist betaalt te veel voor verzekering

Ongeveer een op de drie personenauto's is oververzekerd. Automobilisten betalen daardoor ruim 450 miljoen euro te veel voor de autoverzekering.

Dit blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allsecur en Team Vier. Een auto is oververzekerd als de dekking niet meer past bij de leeftijd van de auto. Volgens het onderzoek speelt dit bij auto's die ouder zijn dan zes jaar. Bij deze auto's loont een volledig casco verzekering vaak niet meer. Een beperkte cascodekking is voor oudere auto's meestal voldoende. Op dit moment is meer dan de helft, 53 procent, van de auto's van zes tot en met negen jaar oud all risk verzekerd. Het loont dus om te controleren of ook u kunt besparen op uw verzekering.

Wettelijke dekking

Voor auto's van tien jaar of ouder vindt het onderzoek alleen een WA-dekking het best passend. Deze autoverzekering is het goedkoopst, maar dekt alleen schade aan een ander. Op dit moment is de helft van de auto's in deze leeftijdscategorie alleen voor WA verzekerd. Een op de zes is all risk verzekerd en nog eens een op de drie heeft een beperkt casco dekking.

Naarmate een auto ouder wordt, daalt de dagwaarde. Bij schade die groter is dan de dagwaarde, keert de verzekeraar niet de werkelijke schade uit, maar de lagere dagwaarde. In zo'n geval heeft een automobilist niets aan een hoge dekking.

Betaalt u ook teveel? Controleer en stap eventueel over via onze vergelijker >>

Bron: Allsecur