BOVAG wil verplichte keuring voor aanhangers en caravans

Veel aanhangers vertonen mankementen; vooral boottrailers zijn er volgens de BOVAG ‘erbarmelijk’ aan toe. Daarom wil de brancheorganisatie een verplichte keuring voor aanhangers en caravans.

De aanleiding is een recente controle tijdens de Sneekweek. Van de 132 boottrailers die de organisatie daar onder de loep nam, vertoonden er slechts 24 geen mankementen. Banden met scheuren, lampen die met plakband vastgeplakt waren en zelfs een schoenveter als breekkabel. Bij een vorige controle, tien jaar eerder, waren de trailers er volgens Tom Huyskens van de BOVAG minder erg aan toe.

Niet alleen boottrailers zijn er slecht aan toe, ook paardentrailers en caravans hebben problemen. Toch is die situatie daar beter. Volgens Huyskens komt dit onder andere omdat mensen ook in een caravan slapen en er daardoor meer aandacht aan besteden. Toch rijdt zo’n drie op de tien caravans met verouderde banden.

In België en Duitsland bestaat er wel een keuring voor aanhangers. Daarom roept BOVAG de overheid op om dit ook in Nederland in te voeren.

Bron(nen):