Dit automerk heeft de meeste trouwe kopers van Nederland

Hoe goed slagen automerken erin om hun klanten te behouden ondanks alle andere aantrekkelijke merken? Automotive vroeg onderzoeksbureau EDM uit te zoeken hoeveel mensen die een bepaald automerk rijden, bij aanschaf van een nieuwe auto hetzelfde merk zouden kiezen. Het automerk met de meest trouwe kopers is…

Mazda. Van de mensen die in de afgelopen jaren een nieuwe Mazda aanschaften, kocht afgelopen jaar 83% opnieuw dit merk. Ten opzichte van 2018 betekende dit een stijging van 7 procent. Hiermee staat de merkentrouw van Mazda-eigenaren bovenaan. De merken Toyota, Volvo, BMW en Renault zijn de andere merken die we terugzien in de top 5 met van de meest trouwe kopers.

Grote verschuivingen

Volgens het onderzoek is de merkentrouw is niet veel veranderd in de afgelopen vier jaar. Wél zijn er per merk een paar grote verschuivingen. Vooral bij de merken Toyota, Mercedes en Mazda is een flinke stijging te zien. De volledige top 10 van automerken met de meest trouwe kopers ziet er als volgt uit:

1. Mazda
2. Toyota
3. Volvo
4. BMW
5. Renault
6. Ford
7. Volkswagen
8. Mercedes-Benz
9. Nissan
10. Opel

Overstappen

Ook is er in het onderzoek gekeken naar welke merken mensen eventueel overstappen. Hieruit blijkt dat BMW-rijders het meest naar Volvo overstappen. Mensen die eerst een Citroen, Ford, Nissan, Opel of Peugeot reden, stappen vooral over naar Renault. Mensen die iets anders willen rijden dan een Renault komen vaak uit bij Kia en mensen met een Volkswagen vallen vaak voor het merk Seat.

Bron: Automotive