Hete auto boven de 27 graden gevaarlijk

Dat een hete auto gevaarlijk is voor honden is voor iedereen duidelijk, maar dit geldt ook voor mensen. Een nieuw onderzoek van het Duitse onderzoeksinstituut Tüv Süd laat zien dat een temperatuur van 27 graden al levensgevaarlijke situaties kan opleveren.

Uit het onderzoek blijkt dat hitte in de auto voor concentratieproblemen kan zorgen bij bestuurders. Door de hoge temperaturen in de auto worden bestuurders en inzittenden sneller moe en zullen ze minder snel kunnen reageren bij gevaarlijke omstandigheden. De kans op ongevallen stijgt daarom bij temperaturen hoger dan 27 graden Celsius.

Voorlopig wordt er in Nederland geen hittegolf meer verwacht, maar doordat de auto veel warmte vasthoudt, wordt het in de auto sneller heet dan je zou denken.

Het is volgens de onderzoekers ook niet slim om de airco ijskoud te zetten. Het wordt aangeraden om het interieur van de auto niet meer dan acht graden onder de buitentemperatuur te koelen. Ook kunnen te grote temperatuurverschillen verkoudheid en zelfs hartritmestoornissen veroorzaken.

Is het buiten 30 graden? Zet de airco dan dus niet kouder dan 22!

Bron(nen):