Hoge stroomprijs remt stekkerauto

Stekkerauto
Getty Images

De hoge stroomprijs houdt vier op de tien Nederlanders (41 procent) tegen om elektrisch te (gaan) rijden. Bijna vier op de tien Nederlanders (39 procent) overweegt binnen vijf jaar over te stappen naar een elektrische auto. Een kleine drie op de tien zegt nooit elektrisch te willen rijden.

Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Pricewise. Van de automobilisten die binnen vijf jaar elektrisch willen gaan rijden, wil 18 procent dat binnen een jaar doen. 38 procent wil het binnen drie jaar doen en 44 procent tussen de drie en vijf jaar.

Ruim de helft (51 procent) van de Nederlanders die overwegen over te stappen naar een stekkerauto heeft voorkeur voor een tweedehands. Ongeveer een derde wil een nieuwe auto kopen en een op de zes is van plan te leasen. Pricewise denkt dat veel consumenten nog altijd op een tweedehands elektrische auto wachten. Er komen pas meer tweedehands voertuigen nadat er een aantal jaren veel nieuwe auto's zijn verkocht. Gemiddeld gaat het om drie jaar. Een nieuwe stekkerauto is duur en daarmee onbereikbaar voor een groot deel van Nederland, zelfs met subsidie. Een tweedehands is dan een betere optie.

Bron: Pricewise

Auteur