Navigatieapps nog niet up-to-date na snelheidsverlaging

Vanaf donderdagavond 12 maart wordt de snelheid in Nederland verlaagd naar 100 km/u. Niet alle navigatie-apps nemen de snelheidsverlaging meteen over. Gebruikers moeten daarom zelf extra goed opletten.

TomTom

De app van TomTom krijgt pas maandag 16 maart een update. Hier zal de komende dagen de verkeerde snelheid worden aangegeven. Mensen die geen gebruik maken van de app, maar wel een (ingebouwd) kastje hebben met software van het bedrijf, kunnen een nieuwe update downloaden. Deze is gratis voor de mensen met een nieuw kastje. Voor een update van oudere kastjes moet worden betaald. Kijk daarvoor op de website van TomTom.

Google Maps

Google Maps begint vandaag met het geleidelijk aanpassen van de borden. Het bedrijf verwacht maandag 16 maart alles aangepast te hebben. Tot die tijd kan het zijn dat Rijkswaterstaat borden plaatst die nog niet opgenomen zijn door Google. In dat geval zullen gebruikers zelf moeten kijken of de aangegeven snelheid klopt. Voor andere ingebouwde systemen is het handig om bij de fabrikant na te gaan wanneer de updates worden doorgevoerd. 

Flitsmeister

Flitsmeister is een van de weinige apps die meteen de snelheid aan zal passen. In de nacht van donderdag op vrijdag worden de nieuwe snelheden doorgevoerd. Het kan wel zijn dat er tijdelijk een lagere snelheid aangegeven staat dan op de borden, maar je riskeert in ieder geval geen boete. 

De maximumsnelheid in Nederland wordt verlaagd om de uitstoot van stikstof te verminderen, zodat er weer ruimte ontstaat voor de bouw.

Bron(nen):