Nederland goed voorbereid op zelfrijdende auto’s

Opnieuw is Nederland het land dat het best is voorbereid op de komst van zelfrijdende auto’s. Die conclusie trok adviesbureau KPMG na een onderzoek door 25 landen. Nederland was vorig jaar ook nummer één, toen werd er door KPMG naar 20 landen gekeken. Singapore is opnieuw de nummer twee. Nieuwkomer Noorwegen plaatst zich op nummer drie.

Vorig jaar wees KPMG onder meer naar het wegennet, laadpalen en veel locaties voor onderzoek en ontwikkeling, de onderzoekers zijn deze keer onder de indruk van de tests met zelfrijdende voertuigen in de logistieke sector. Er wordt onder meer met België en Duitsland samengewerkt om zelfrijdende vrachtwagens richting Antwerpen en het Ruhrgebied te laten rijden.

Nederland doet het erg goed qua overheidsbeleid en wetgeving. Er wordt gewerkt aan een wettelijk raamwerk om autonome voertuigen te kunnen testen op de openbare weg en een soort rijbewijs voor zelfrijdende auto’s. Nederlanders lopen ook voorop bij het gebruiken van de nieuwste technologie. 

Als het volledige wagenpark in Nederland vervangen wordt door zelfrijdende auto’s, zal dat de maatschappij en de overheid 175 miljard euro opleveren. Onder meer ook minder CO2-uitstoot en minder files. 
 

Bron(nen):
Trefwoorden: