Twee derde van Europese automobilisten wil geen nieuwe diesel meer

Ruim twee derde van de Europese automobilisten ziet een diesel niet meer als optie bij de aanschaf van een nieuwe auto. In Nederland leeft dit sentiment het sterkst, aangezien acht op de tien ondervraagden aangeven geen diesel meer te kopen.

Niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor Italianen en Belgen lijkt diesel geen optie meer (65 procent). In Duitsland (62 procent), Frankrijk (60 procent) en Spanje (59 procent) idem dito.

In Oostenrijk zou net iets meer dan de helft van de automobilisten (56 procent) diesel nog willen meewegen in hun keuze.

Nauwelijks NOx uitstoot

“Doordat er veel te doen is rondom dieselauto’s, zoals de dieselgate, milieuzones en extra (fijnstof)toeslag worden dieselauto’s minder aantrekkelijk”, zegt Rachel Gómez y Maseland, country manager van AutoScout24 in Nederland.

De twijfels van de consument rondom diesels en de maatregelen van lokale, regionale en nationale overheden tegen dergelijke voertuigen lijken vooral bepaald door onderbuikgevoelens. Uit onderzoek van ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB, blijkt namelijk dat moderne diesels nauwelijks nog stikstofoxiden (NOx) uitstoten.

Bron(nen):
Trefwoorden: