Verkoop tweedehands auto’s nog steeds in de lift

De verkoop van tweedehands auto’s is de afgelopen maanden flink gestegen. Mensen zoeken een betaalbaar alternatief voor het openbaar vervoer en kiezen voor de gebruikte auto’s. 

Dat blijkt uit een artikel van NU.nl, met cijfers van Autoscout24, BOVAG en Marktplaats. In juli 2020 brak het record voor het aantal verhandelde tweedehands auto’s: ruim 126.550 (120.550 in juni 2020). 

Alternatief voor OV

Het aanbod kan de vraag niet helemaal bijbenen, volgens Rachel Gómez y Maseland tegen NU.nl. Er is weinig ingekocht, maar daar merkt de consument niet zo snel iets van. Volgens Gómez y Maseland was de branche verrast dat mensen zo snel en drastisch auto’s gingen kopen. 

SUV’s populair

Uit cijfers van BOVAG blijkt dat, naast de altijd populaire hatchback, de vraag naar SUV’s flink is gestegen. In het derde kwartaal was dit een stijging van 26,9 procent (wat neerkomt op 115.015 SUV’s). 

Vakantie in eigen land

Met het mooie weer en een vakantie in eigen land is de verkoop van campers tussen april en juli 2020 met 22,6 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook de cabrio’s zijn populairder: een stijging van 19 procent (38.808 cabrio’s). 

Marktplaat ziet hetzelfde gebeuren in de zoekopdrachten: mensen zochten tussen mei en oktober 14,8 miljoen keer naar campers en caravans. Vorig jaar was dit 12,2 miljoen. 

Bron: NU.nl, BOVAG.