Zo maak je gratis bezwaar tegen de WOZ-waarde

Getty Images

Misschien heeft u de brief al gehad van de gemeente en anders volgt deze binnenkort: de jaarlijkse waardering van de WOZ van uw woning. De kans is groot dat de gemeente uw WOZ waarde flink verhoogd heeft en die verhoging werkt door in meerdere belastingen!

De laatste jaren zijn de prijzen van woningen flink gestegen, maar toch komt het veel voor dat de gemeente de waarde van uw woning te hoog taxeert. U doet er dan goed aan om bezwaar te maken, want dat kan u veel geld schelen.

Met een lagere WOZ waarde bespaart u mogelijk op de volgende belastingen:

  • Onroerendezaakbelasting (OZB)
  • Waterschapsbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Inkomstenbelasting, een hoge WOZ waarde gaat ten kosten van uw hypotheekrenteaftrek.
  • Erfbelasting. Bij overlijden wordt de waarde van de woning bepaalt door de WOZ waarde. Uw erfgenamen kunnen veel erfbelasting besparen als de WOZ waarde niet te hoog is.

Een lagere WOZ kan u dus honderden euro's belastingvoordeel opleveren!

Gratis bezwaar tegen te hoge WOZ

Bezwaar maken tegen een te hoge WOZ waarde kunt u zelf doen, maar dat hoeft niet, want u kunt gratis bezwaar kunt maken tegen een te hoge WOZ. Een WOZ-waarde specialist neemt uw verzoek tot bezwaar in behandeling en onderzoekt de mogelijkheid gratis voor u.  Als je succesvol bezwaar maakt, kost het u niets, want de kosten worden door de gemeente betaald. Als het bezwaar niet succesvol is, zijn er voor u geen kosten aan verbonden. Altijd doen dus!  Gemiddeld wordt 40 procent van de landelijk ingediende bezwaarschriften verlaagd. Bezwaar maken heeft dus zin!
U moet u binnen 6 weken na ontvangst van uw nieuw WOZ-waarde bezwaar aantekenen bij uw gemeente. Wacht dus niet te lang. Meldt u hier aan voor gratis controle van uw WOZ-waarde

Dit is een artikel geschreven in samenwerking met Bezwaarmaker.nl

Auteur