Benzineprijzen rijzen de pan uit, vijf tips om goedkoper te tanken

Tanken
Getty Images

Volgens experts zullen de benzineprijzen de komende tijd weer omhoog gaan schieten door lagere brandstofproductie. Om op deze hogere prijzen geld te besparen zijn hier vijf tips om goedkoper te tanken.

Kies een slim moment uit om te tanken.

De benzineprijzen schommelen de hele dag door. Daarom is het slim om een juist moment uit te zoeken om te tanken. Zo is de benzine vaak op de zaterdag goedkoper dan doordeweeks, en is het in de ochtend vaak duurder dan in de middag of de avond. 
Afhankelijk van de aanbieder kan het schommelen tot maar liefst 14 cent per liter extra.

Zoek de goedkoopste benzinepomp op

Tegenwoordig kan je makkelijk opzoeken waar je het goedkoopst in jouw omgeving kan tanken. Zo kan je via Google Maps (voer tankstation in), de ANWB Onderweg app of ANWB Routeplanner een eenvoudig overzicht krijgen van de benzineprijzen in jouw omgeving en de goedkoopste benzinepomp kiezen.

Tank net achter de snelweg

Aan de snelweg tanken is lekker makkelijk, maar vaak wel een stuk duurder. Als je even van de snelweg afgaat zullen de benzinepompen in vele gevallen een stuk lagere benzineprijzen hebben. Let op: als je op een té afgelegen plek gaat tanken kunnen de prijzen juist hoger uitvallen. Dit komt door de lage concurrentie voor de afgelegen benzinepomp waardoor ze de prijzen hoger kunnen maken. 

Aanbiedingen van discounters

Wanneer je dicht bij een tankstation van discounter woont zoals een Tango, TinQ of Supertank, kan het lonen om aanbiedingen door middel van een nieuwsbrief in de gaten te houden. Vaak liggen de prijzen hier al relatief lager dan bij de andere tankstations, en hebben ze ook vaker aanbiedingen. Soms zitten hier goede deals bij om goedkoper te tanken.

De grens over

Woon je dicht aan de grens, of moet je met regelmaat met de auto in Duitsland of België zijn? Over het algemeen liggen daar door lagere accijns de benzineprijzen vaak lager, en het kan dan lonen om daar te tanken in plaats van in Nederland. De benzineprijzen schommelen daar echter ook, dus houd de actuele benzineprijzen goed in de gaten via de website van de ANWB.
 

Auteur