Bespaartips voor het voorjaar

Vogelkastjes, slim beleggen de goede dingen weggooien én bewaren: Marieke legt het uit.

8 maart Internationale Vrouwendag


Altijd goed om inspiratie op te doen, door te lezen of lezingen te bezoeken, bijvoorbeeld op Internationale vrouwendag. Het thema is vrijheid. Kijk op deze site, er is van alles te doen aan lezingen en feesten, sommigen betaald anderen gratis.

Overzicht helpt
!

Als voorbereiding op de belastingaangifte kun je een opruimronde houden in je administratie. Mensen bewaren vaak veel te veel als het over geldzaken gaat. Privéadministratie hoort per jaar in één of twee ordners of lades te passen. Haal sowieso alles uit de enveloppen. Dat halveert de stapel. Doe wat weg kan in de versnipperaar.

Wél bewaren


Hypotheekpapieren plus berichten van de laatste twee rentewijzigingen, huurcontract plus berichten van de laatste twee huurverhogingen. Eindafrekeningen energie en water en polisbladen van verzekeringen van de afgelopen twee jaar. Belasting: aanslagen, bonnen en toeslageninformatie van de afgelopen vijf jaar. Garantiebewijzen, voor zover ze nog gelden. Meer tips lees je in dit artikel.

Leuk, lief, laaggeprijsd


Die Valentijnfrutsels in de winkel (best dure Teddyberen, hartvormige kussens- en snoepjes) zijn nu in de aanbieding. Je kunt de leukste en voordeligste halen en in voorraad houden. Om er buiten Valentijn om zomaar eens mee aan te komen.

Kleine investering met kans op groot geluk


Van 9 t/m 15 maart 2020 is De Nationale Week van de Nestkast’. Voor €10 kun je al instappen. Of maak er, nog goedkoper, zelf één. Dan is de vraag: kiezen mezen of mussen ons kastje? Net als bij beleggingen is niets zeker. Komen ze niet, dan neem je je verlies en probeer je het volgend jaar op dezelfde of andere plek opnieuw. Handig die Tikkies


Ja, handig, die betaalverzoeken. Maar Klik er niet op als iemand die je niet, of alleen van Marktplaats kent ze stuurt. Linkjes naar de bankomgeving kunnen namaak zijn. Wil je toch aan een betaalverzoek voldoen als je handelt op Marktplaats? Gebruiken bij het kopen/verkopen je eigen online bankierenomgeving of bankapp.

Webshops buiten EU: goedkoop maar niet goed


De Consumentenbond onderzocht artikelen die bij webshops buiten de EU (zoals AliExpres, Amazon, LightinTheBox, Wish en eBay) waren gekocht. Met twee derde bleek iets mis. Brandgevaar bij USB-laders, niet werkzame rookmelders, speelgoed en make-up met kankerverwekkende stoffen, onveilige tandbleekmiddelen. Geen risico mee nemen dus.

8:  Zekerheid! Garantie!


Ineens zijn ze er weer, reclamespotjes over beleggen ‘met hypothecaire zekerheid’ 5,2% rente, maandelijkse uitkering, ‘garantiefonds’. Maar let op: Vaak vallen die bedrijven buiten AFM toezicht. Het klinkt allemaal heerlijk, dat rentepercentage, ‘zekerheid’ en ‘garantie’.  Bij beleggen is er geen zekerheid. Hoe hoger het beloofde rendement, hoe groter het risico dat je je geld kwijt raakt.Nog meer besparen? Kijk op rechtopgeld.nl.