Met korting naar een pretpark

De prijzen van dierentuinen zijn gestegen. Aan de kassa, tenminste. Wie slim is, betaalt nooit de volledige prijs. Hoe dan?

De prijs van dagjes uit is de afgelopen jaren dramatisch gestegen. Als verklaring wordt onder andere de btw-verhoging aangehaald, maar ook zaken als 'verduurzaming' en het feit dat gemeentes minder subsidies uitkeren. Echter, veel consumenten beseffen inmiddels dat de volle mep betalen bij de kassa zonde van het geld is. Aldus Matthijs Poelmans, oprichter van de kortingenwebsite Tikata.nl. Volgens hem strooien pretparken steeds meer met kortingen. Als je die allemaal meeneemt, dan vallen de toegangsprijzen enorm mee.

Voorbeeld

Stel, je hebt een gezin met twee volwassenen (35 en 34 jaar) en twee kinderen (10 en 6 jaar) en zij betaalden in 2018 gemiddeld 90,53 euro aan de kassa bij één van de 35 pretparken. Dit jaar is dat 94,46 euro: en stijging van 4,4 procent. Datzelfde gezin kan met simpele online kortingsacties, via bijvoorbeeld de website van Groupon of TicketSwap, 20 euro goedkoper uit zijn. Dan zit je dus op 70 euro.

Maar ook supermarkten bieden kortingen. "Spaarprogramma's bieden dit jaar een grotere korting waardoor een gemiddeld gezin slechts 58,78 hoeft te betalen." zegt Poelmans.

Waar vind je die kortingen?

Slagharen: van €29,90 voor  €15,00

Slagharen heeft zeer regelmatig mooie kortingsacties. Via de Duitse websites van Groupon of DailyDeal.de zijn bijvoorbeeld vaak dumpprijzen te vinden, soms wel van 9,95 euro.Je kunt ook gewoon ouderwets sparen, bijvoorbeeld bij Campina of de Jumbo.

Bobbejaanland: van €38,50̶voor  €19,90

Bobbejaanland is een begrip in België. Tikata noemt acht soorten deals, onder andere via de Duitse Groupon-website. Maar ook kun je veel geld besparen door te sparen, bijvoorbeeld via Airmiles of de Jumbo.

Dolfinarium: van €28,50 voor €15,50

Wanneer je tickets aan de kassa koopt, betaal je €28,50, online is dat €17,50. Dat is al meer dan een tientje winst.

Bijna nooit korting

Er zijn ook pretparken die bijna nooit korting geven, en waar je dus met een gerust hart naar de kassa kunt gaan. Bijvoorbeeld het  Europa-Park in Duitsland, de speeltuin Linnaeushof in Heemstede en dierentuin Artis in Amsterdam, hoewel die laatste één keer per jaar wél een actie heeft. Dit jaar is dat via de Dekamarkt.

Bron: RTL Nieuws