Test: de beste schaatsen

Schaatser
Getty Images

Het is nog maar de vraag of schaatsen op natuurijs er dit jaar in zal zitten. Gelukkig voor de schaatsliefhebbers zijn er een aantal kunstijsbanen in Nederland. Wie wil schaatsen en nieuwe schaatsen nodig heeft, koopt met...

...Oxelo Dames 100 en Oxelo Fit50 (heren) de beste uit de test.

Dat meldt vergelijkingssite Debeste.com. De Oxelo Dames 100 (€30) en de Oxelo Fit50 voor heren (€35) zijn verkrijgbaar bij Decathlon. De Oxelo Dames 100 is geschikt voor ervaren schaatsters die op zoek zijn naar de beste schaats. Met deze schaats heb je veel gevoel tijdens het schaatsen doordat er weinig vulling in de schoen gebruikt wordt. De schaats heeft een uitstekend glijvermogen, het punt om te staan is goed en dankzij de hoge veters is er veel stabiliteit/ Dankzij het uitstekende glijvermogen kun je veel snelheid maken. Je kunt snel afremmen door de de punt van de schaats in het ijs te zetten. Minpuntje is dat er geen schaatsbeschermers worden meegeleverd.

Heren

De Oxelo Fit50 is een ijshockeyschaats die geschikt is voor beginners en voor heren die wendbaar willen zijn op het ijs. De schaats heeft een laag zwaartepunt waardoor de enkels minder snel omklappen. Door het korte mes en de stevigheid van de schaats is de Fit50 zeer wendbaar. De rijgveters en de hoge schacht zorgen daarbij voor der stabiliteit en ondersteuning van voet en enkel. De binnenschoen is uitneembaar, zodat de schaats sneller kan drogen.

Minpunt is dat de koper de schaatsen zelf moet laten slijpen voordat hij voor de eerste keer het ijs op kan. Tweede minpunt is dat er geen schaatsbeschermers worden meegeleverd.

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • debeste.com