Test: het beste speelgoed voor jonge kinderen

Met de feestdagen voor de deur zijn veel grootouders op zoek naar leuk speelgoed voor de kleinkinderen. Wie speelgoed zoekt voor kinderen van 4 en 5 jaar heeft met Play-Doh Prachtige Taarten Oven het Speelgoed van het Jaar. In de categorie 6 en 7 jaar is dat Geomag Super Color Recycled 78 dlg.

Met Play-Doh Prachtige Taarten Oven (€30) kunnen kinderen in een speelgoedoven allerlei taarten bakken. Het 'deeg' is van klei. De kinderen plaatsen de bakvorm in de oven, trekken de hendel naar beneden en ze zien de taart in de over uit de vorm rijzen. Dit leuke effect nodigt uit tot spelen. Vervolgens kunnen de kinderen de taart kleurig versieren. Volgens het juryrapport kunnen jonge kinderen met Play-Doh Prachtige Taarten Oven creatief bezig zijn, hun fantasie uitleven en fijn-motorische vaardigheden oefenen.

6 en 7 jaar
Geomag Super Color Recycled 78 dlg.(€50) is een constructiespel voor kinderen van 6 en 7 jaar oud. Ze kunnen allerlei driedimensionale objecten bouwen. Het spel bestaat uit driehoeken, vierkanten en vijfhoeken van gerecycled plastic. Met  magnetische staafjes en bolletjes kunnen de kinderen de plastic onderdelen aan elkaar plakken. Volgens de jury biedt het speelgoed kinderen die van bouwen houden, veel mogelijkheden om hun creativiteit en fantasie uit te leven. Het magnetisme voegt een extra dimensie toe. Het speelgoed bevordert constructievaardigheden, ruimtelijk inzicht en creativiteit.