Voordelig de zomer door met deze bespaartips

Hoe komen we zo voordelig mogelijk de zomer door? Bespaarexpert Marieke Henselmans geeft tips.

Vakantiegeld

In de meeste gevallen zal het vakantiegeld niet op gaan aan verre reizen en kon het dus lekker bewaard worden. Er is ook nog een ander soort ‘vakantiegeld’, met dank aan de coronacrisis. Veel mensen zijn tijdens de quarantaine hun huis gaan opruimen. Gooi opgeruimde zaken niet direct weg, maar waag een poging tot verkopen. Zet spullen bijvoorbeeld op Marktplaats.

Verkopen op Marktplaats 1

Meet het artikel op, en schrijf met stift de maten (L,B,H) op een briefje. Fotografeer het artikel mét het briefje. Maak 3 foto’s , vanuit verschillende hoeken, en één in detail, en/of lelijke plek. Zet in de kop van je advertentie ‘mooie retro stoel’ (of ‘degelijk’ of ‘vintage’). Vraag een laag bedrag, of laat ze bieden vanaf nul euro. Plaats het op vrijdag, mensen halen het graag in het weekend op.

Verkopen op Marktplaats 2

Reageer direct op een bod. De grootste kans op verkopen heb je als je een bod accepteert. Zeg: “Je kunt het morgen halen en bel even voor het adres’, zodat je tenminste hun nummer hebt. Niet ingaan op verzoeken een cent over te maken, dat is vaak fraude. Je kunt een betaalverzoek via Marktplaats sturen als je overeenkomt het artikel op te sturen. Dan betaalt de koper eerst, daarna verstuur je.

Verkopen op Marktplaats 3

Wil je een oude laptop, computer of smartphone verkopen? Wees voorzichtig. Ze zijn weinig waard en een kwaadwillende kan er nog allerlei gegevens op vinden, ook als je de prullenbak hebt geleegd. Kijk op de site van de Consumentenbond  hoe je dat aanpakt. Neem geen risico, voor een kleine opbrengst.

Lekker weg in eigen land

Corona of niet: in het land blijven is eigenlijk sowieso geen slecht idee. Doe voor de grap eens uitstapjes naar de dichtstbijzijnde Nederlandse bezienswaardigheden. Vroeger kwamen ze uit de hele wereld hier naar kijken: de molens van Kinderdijk, de Zaanse schans, het Anne Frankhuis: en kleine kans dat jij er geweest bent. Bovendien is het ongekend rustig nu er nauwelijks toeristen zijn.

Denk out off the (koel)box

Houden de anderen zich wel aan de 1,5 meter op terrasjes? Maak een ouderwetse koelbox met lekkere verse belegde broodjes, als je een uitstapje maakt. Stop een koelelement in je box en neem een koud miniflesje wijn of een koud alcoholvrij biertje mee. Maak voor een dagtrip van te voren een heerlijke ovenschotel, zodat je bij thuiskomst meteen aan tafel kunt.

Voorkom Coronabekeuringen

Zorg voor goede mondkapjes als in met het OV gaat en neem reserve mee. Liep je al graag met een stok? Je kunt een bezemsteel kopen (€ 1,07 bij Action 112 lang, € 1,99 bij Hornbach 140 lang) en die als stok/staf gebruiken. Met je arm erbij is de korte stok ook 1,5 meter, en kun je zo nodig afstand aangeven. Je kunt hem met tape of stift versieren voor een meer vriendelijke uitstraling.

Hoe Crisisbestendig ben jij?

Pas geleden kwam het boek Crisis. Wat te doen? Van rood naar groen van de econome Erica Verdegaal en mijzelf uit. Hier kun je testen hoe je ervoor staat, (code rood, geel of groen), in het boek lees je wat je kunt doen. Een boek vol tips, voor jong en oud, groot- en kleinverdieners om veilig door de crisis te komen.

Nog meer besparen? Kijk op: bespaarboeken.nl/site/