Lenny Langerveld: 'Op veldtocht'

Lenny Langerveld
Hadewych Veys

Het geheim van een goed huwelijk? Je moet elkaars onhebbelijkheden verdragen, zo lees ik in het nieuwste boek van onze columniste Yvonne Kroonenberg. Je hebt daarin weinig te kiezen, lijkt mij. Tenslotte wil je een stabiel huwelijk niet bij het vuilnis zetten omdat een van beiden wéér is vergeten de achterdeur op slot te doen. Ik noem geen namen.

De grootste irritaties tussen mijn man en mij ontstaan als we samen op pad gaan. Dan worden onze verschillen onoverbrugbaar als twee berghellingen aan weerszijden van een diep en rotsig ravijn. De rolverdeling: ik ben de neuroot, hij is volstrekt normaal. Stel, we gaan bij vrienden koffiedrinken. Ik benader dat als een veldtocht in vijandelijk gebied: voorbereiding is het halve werk. Ik leg ’s avonds al klaar wat ik de volgende ochtend aantrek en wil meenemen.

Hij ­begint daar ongeveer 10 minuten voor vertrek mee. Maar dan zit ik allang bepakt en bezakt op de bank te wachten tot het fluitsignaal klinkt en de troepen in beweging komen. Verwilderd rent hij rond, niet meer in staat om na te denken, omdat ik overduidelijk al zit te wachten. Precies daarvoor heb ik dan een haakwerkje klaarliggen: kijk, ik haak en zit heus niet op jou te letten. Een minuut of tien na het geplande vertrek heeft ook hij zijn bagage compleet. Dat geeft helemaal niets, ik had gelogen over het tijdstip van de afspraak. Keurig op tijd lopen we de deur uit.

Lenny Langerveld
Plus Magazine

 

Lenny Langerveld is al vele jaren redacteur bij Plus Magazine. Zij is hoofd van de rubriek Mens & Samenleving en schrijft regelmatig over zaken die haar opvallen in de media en het nieuws.

Auteur 
  • Lenny Langerveld 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.