Oproep: ‘Naar het ziekenhuis in coronatijd’

Heeft u afgelopen anderhalf jaar in het ziekenhuis gelegen? Vanwege COVID, of vanwege iets anders? Dan zijn wij op zoek naar u. De redactie wil graag mensen spreken over ‘het nieuwe normaal’ in de ziekenhuizen.

De corona-uitbraak heeft een grote invloed op de ziekenhuizen. Iedereen draagt een mondkapje, niet alleen de mensen op de OK. De intensive care afdelingen hebben maandenlang volgelegen met mensen met COVID. Hebben we te weinig ic-bedden in Nederland? De reguliere zorg moest afschalen en is nu bezig met een grote inhaalslag. Was die zorg allemaal wel nodig, of blijkt het achteraf vaak niet meer nodig? De dokter kun je soms alleen via een beeldscherm spreken, krijgen we legere wachtruimtes? En krijgen we straks ieder jaar een coronavaccin? Of een ander vaccin tegen nieuwe uitbraken?  Zorgverleners en bestuurders discussiëren nu over ‘het nieuwe normaal’ in de zorg. Hoe zal dat eruit gaan zien?

Reageer

Voor een artikel in Plus Magazine willen we  ‘het nieuwe normaal’ in het ziekenhuis in kaart brengen. Daarvoor willen we spreken met mensen die in coronatijd, dus afgelopen anderhalf jaar, behandeld zijn in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld voor COVID, maar ook mensen die een heupoperatie kregen, of voor een beroerte zijn opgenomen willen we graag spreken. Hoe was dat? Wat zou er bij een volgende uitbraak echt beter moeten gaan in het ziekenhuis? Wat ging juist heel goed?

Heel fijn als u met onze journalist wil spreken over uw ervaringen in het ziekenhuis afgelopen jaar.

- Schrijf uw ervaring kort in een mail (paar alinea’s) en stuur uw reactie vóór 21 juni naar gezondheid@plusmagazine.nl o.v.v. ‘Ziekenhuis en corona’

- Vermeld uw volledige naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

- Stuur ook een eigen foto mee, een eigen kiekje met de smartphone is prima.

We lezen alle reacties zorgvuldig en nemen contact met u op als uw reactie wordt gekozen voor een interview. Er komt dan een fotograaf langs voor een mooi portret.