WhatsApp blokkeert als u nieuwe voorwaarden weigert

WhatsApp, de dochteronderneming van Facebook, komt op 15 mei met nieuwe gebruiksvoorwaarden voor de app. Gebruikers worden verplicht tot het accepteren van deze voorwaarden. Als de voorwaarden op 15 mei nog niet zijn geaccepteerd, kunt u geen nieuwe berichten meer ontvangen of versturen.

Voor de gebruikers die de nieuwe voorwaarden niet accepteren is een beleid opgesteld. Als de gebruiker na 4 maanden de voorwaarden nog steeds niet heeft geaccepteerd, dan wordt het account verwijderd. Mocht iemand toch de voorwaarden willen accepteren na 15 mei, dan heeft diegene gewoon weer toegang tot uw account en alle functies van Whatsapp.

Als men de nieuwe voorwaarden niet accepteert krijgt hij nog wel meldingen binnen en kunnen er oproepen worden geplaatst. Het is een kwestie van tijd tot deze functies ook worden uitgeschakeld. Dit beleid had volgens het bedrijf al eerder moeten ingaan, maar na enige ophef werd dit uitgesteld tot 15 mei.

Momenteel speelt dit nog niet in Nederland. Facebook heeft binnen de EU niet de juiste licenties om de data van Europese WhatsApp-gebruikers te gebruiken, dus voor alle Europese gebruikers zal er niet veel veranderen aan de gebruiksvoorwaarden.  

 

Bron(nen):