Hij vindt seks niet belangrijk, maar ik wel

Ik heb een sinds 10 maanden een relatie met een man van 57, ikzelf ben 56 jaar. In die tijd hebben we hooguit 4 keer seks gehad. We houden veel van elkaar, hij is trouw, maar seks hoeft eigenlijk niet van hem.
Seks heeft volgens hem niets met liefde te maken. Maar voor mij seks een onderdeel van onze gevoelens voor elkaar. Dat hoort toch ook zo? Of zie ik het nou verkeerd en moet ik mijn verwachtingen aanpassen?

Cora

Henriëtte Schoones, seksuologe en relatiedeskundige:

Volgens mij gaat het er niet om of het zo hoort of niet maar meer of u er last van heeft.

Uw vriend heeft een andere beleving en opvatting over seks dan u. Het lijkt er op dat seks hem niet zoveel oplevert. Seks is voor uw vriend  waarschijnlijk een functionele, mechanische handeling gericht op orgasme en niet op intimiteitbeleving.

Hij koppelt seks los van liefde en u niet. Daarom is seks voor u wel een belangrijk onderdeel  en behoefte van een relatie. Ik denk dat het belangrijk is erachter te komen wat seks voor uw vriend precies betekent en wat hij eruit wil halen.
Prioriteit
Op dit moment heeft hij een beeld van seks waar hij geen prioriteit aan geeft. Als er een ander beeld of beleving voor in de plaats komt, krijgt seks wellicht ook een andere betekenis voor hem. Ik verwacht als hij seks meer aan intimiteit en liefde kan koppelen het jullie relatie ten goede kan komen.

Lukt het niet hier samen uit te komen, schroom dan niet een seksuoloog NVVS te raadplegen.

Heeft u ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel uw vraag aan een expert!