Nieuw: een Kruidvat-Testament voor 199 euro

Na de HEMA biedt nu ook het Kruidvat testamenten aan. Voor slechts 199 euro regel je een testament of samenlevingscontract.

Dat meldt het AD. De Kruidvat-testamenten zijn met 199 euro scherp geprijsd. Normaal gesproken kost een testament bij de notaris al snel het dubbele. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft daarom wat bedenkingen en een woordvoerder benadrukt het belang van een goede check door de notaris bij het opstellen van een testament.

Wie kiest voor en Kruidvat-testament koopt voor 199 euro een voucher die je kunt verzilveren bij Ligo: een partij die al langer standaard juridische diensten tegen scherpere tarieven aanbiedt. Normaal gesproken kost een testament via Ligo 245 euro.

via Kruidvat is het dus ruim 50 euro goedkoper. Via Ligo kan je kiezen uit 12 notarissen:

Amsterdam (2x), Breda, Castricum, Den Helder, Hengelo, Leiden, Schagen, Tilburg, Uithoorn, Veghel en Vriezenveen.

Bijkomende kosten

KNB wijst op de kans op bijkomende kosten, omdat de genoemde prijs alleen van toepassing is op een 'standaard' testament. Wil je een andere erfgenaam aanwijzen dan parnter, kinderen of naaste familie, dan komen er kosten bij. Net als bij het nalaten van een specifieke zaak of het onterven van kinderen. Bovendien geldt het tarief voor één testament. Heb je een partner, dan moet je meestal twee testamenten opstellen en geldt het tarief dubbel.

Het zal dus niet altijd lukken om voor 199 euro een testament op te stellen, maar deze nieuwe actie van Kruidvat en Ligo maakt duidelijk dat het opstellen van juridische documenten goedkoper kan. Toen HEMA in 2013 startte met voordelige testamenten stuitte dat ook op bezwaren, maar volgens de tuchtrechter is er niets mis mee.

Het staat notarissen namelijk vrij zelf de tarieven voor hun diensten te bepalen. Dus met welke notaris u ook in zee gaat: maak vooraf duidelijke afspraken over de prijs.