Belgische kerstmarkten die ook na de kerst te bezoeken zijn

Kerstmarkt Antwerpen
Getty Images

De meeste mensen denken bij kerstmarkten vaak aan Duitsland, maar België heeft ook een rijk aanbod aan feestelijke kerstmarkten. Al deze kerstmarkten zijn ook na de kerst nog te bezoeken.

Antwerpen

Antwerpen zelf heeft in de winter een magische sfeer en tijdens de kerst wordt deze sfeer nog meer uitvergroot. Op deze kerstmarkt kun je traditionele Belgische wafels eten, terwijl je geniet van kruidige glühwein. Je kunt er een rondje schaatsen in de overdekte schaatsbaan van 1200m2. Voor prachtig uitzicht kun je even uitrusten in het reuzenrad. Op een hoogte van 55 meter is er genoeg van de stad te zien. Deze kerstmarkt is te bezoeken t/m 7 januari.

Luik

In luik vind je de oudste en de grootste kerstmarkt van België. Er staan meer dan 150 houten chalets waar je kerstinkopen haalt en waar je kunt genieten van glühwein, chocolademelk en vergeet niet om er tartiflette te halen. Dat is een ovenschotel gemaakt van aardappelen, kaas, spekjes en uien. Perfect voor de winterse sferen. Ook hier hebben ze een reuzenrad en een schaatsbaan. Daarnaast hebben ze in Luik een rodelbaan. Hierbij kun je 15 minuten lang met een sleetje van een hoge baan af glijden. Deze kerstmarkt is te bezoeken t/m 6 januari.

Brugge

Brugge heeft maar liefst twee kerstmarkten. Eén kerstmarkt vindt plaats op de Markt. Deze markt heeft vooral de sferen van een traditionele kerstmarkt. De andere markt is op het Simon Stevinplein en hier ligt het accent vooral op ambachtelijke producten. Daarnaast heeft Brugge een winters festijn genaamd Wintergloed. Neem deel aan de lichtbelevingswandeling door het pad te volgen langs 10 unieke lichtinstallaties. De wandeling is 2.5 kilometer lang en komt langs unieke plekken in de stad. Deze kerstmarkt is te bezoeken t/m 6 januari.

Auteur