Wat te doen met de restjes van Pasen?

Getty Images

Veel mensen eten met Pasen een uitgebreid ontbijt, lunch of diner. Vaak wordt er echter teveel voedsel bereid. Dankzij deze recepten hoef je niets meer weg te gooien!

Chocolade Paaseitjes en Paashazen. Paasbrood. Gourmetvlees. Veel mensen zitten nog met restjes na de Paasdagen. Daisy Scholte van het kookboek Lekker koken met restjes en het Voedingscentrum hebben de volgende tips voor je.

Paaseitjes zijn niet alleen lekker met Pasen. 'Mensen kopen altijd heel veel paaseitjes in waar veel van overblijft. Paaseitjes zijn heel leuk om te verwerken in een gerecht', zegt Daisy Scholte. Maak warme chocolademelk van door 2 of 3 eitjes in warme melk te doen, zo kan je ook nog variëren met smaakjes. Je kan ook een eitje in een cupcake doen of oprollen in een croissantje en die in de oven stoppen.'

Met paaseitjes kun je ook een lekkere cupcake maken:

Dit heb je nodig voor 12 cupcakes:

- 130 gram patentbloem
- 120 milliliter licht geklopte room
- 3 eetlepels suiker
- 12 paaseitjes
- 12 cupcakevormpjes

Verwarm de oven op 180˚C. Mix de bloem, room en suiker tot een egaal beslag en verdeel dat over de twaalf cupcakevormpjes. Druk in elk vormpje een eitje in het beslag. Zorg ervoor dat de eitjes helemaal bedekt zijn met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten. Helemaal in de paasstemming? Dan versier je je cupcakes met gehalveerde paaseitjes.

Je kunt eigenlijk elk recept voor cupcakes gebruiken en er op het laatst een eitje in drukken. Het werkt ook prima met gevulde eitjes. Bedenk wel van te voren of de smaak van de cake en de vulling van de eitjes bij elkaar passen. Worteltaart met advocaateitjes lijkt me niet zo lekker.

Of probeer deze vrolijke chocolademelk:

Dit heb je nodig:

Melk
Paaseitjes

Zo maak je het:

Verwarm een beker melk in de magnetron of in een pannetje. Zorg dat de melk gloeiend heet wordt, maar niet verbrandt. Vervolgens schenk je de melk over in een mok.
Serveer de beker hete melk op een schoteltje met een lepel en twee of drie paaseitjes erbij. Je gasten kunnen de eitjes dan zelf door de hete melk roeren tot ze zijn opgelost.

P.S. Ook lekker met een scheutje rum.

Hartige hap

Vlees is een stuk langer te bewaren als het gaar is. Hier kun je de dag erna een heel lekker nasigerecht van maken. Dan kun je het vlees klein snijden, eventuele groenten toevoegen en  dan hoef je alleen rijst en nasikruiden toe te voegen.

Brood in de soep

Brood over? Je kunt nog een Italiaanse broodsoep maken, of een broodbakje met eierragout. Of wat te denken van een broodpudding. hierin kan je naast normaal brood ook het overgebleven paasbrood in verwerken.

Bron: AD.nl

Auteur