Kun je te veel citroen gebruiken?

Om meer weerstand op te bouwen en naar aanleiding van een artikel over het gebruik van citroensap, vraag ik mij af of je ook te veel citrusvruchten kunt gebruiken? Ik neem 's ochtends om de dag een hele citroen uitgeperst in een glas water, de andere dag een glas uitgeperste sinaasappel. Al langere tijd smaken mijn lippen en de binnenkant van mijn mond naar citroen. De smaak gaat niet weg. Mijn bloed is sinds het gebruik van citroensap erg licht rood. Stoppen of doorgaan?
Nic

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Het drinken van water met citroensap heeft geen aantoonbaar gezondheidseffect. Het heeft ook geen effect op uw bloed. Het advies is om dagelijks twee stuks fruit te nemen. Vruchtensap kan een alternatief zijn voor een stuk fruit. De aanhoudende smaak kan ik niet verklaren. Ik raad u aan te stoppen met het drinken van water met citroensap, om te kijken of deze klachten dan verdwijnen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is voedingsdeskundige en coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Ze heeft ervaring als voedingsvoorlichter en onderzoeker. Je kunt bij Suzan terecht met vragen over vitamines en mineralen.