Wat is een goed ontbijt?

Dit zeggen voedingsdeskundigen

Ontbijten: een goed begin van de dag of niet? De meningen zijn erg verdeeld. Maar waar is het ontbijt goed voor en wat maakt een ontbijt goed?

''Waar veel mensen heel hard om gaan lachen als ik dit vertel is: soep. Soep is een fantastische manier om te ontbijten met bijvoorbeeld een ei of stukje kip erdoor heen,'' vertelt voedings- en leefstijlcoach Carola van Bemmelen. Carola is de oprichtster van de Sugarchallenge: 30 dagen zonder suiker leven. 

De voedingscoach kiest naast soep voor pap met havermout en amandelmelk of volle kwark met fruit als ontbijt. Volgens Van Bemmelen is het verstandig om in de ochtend te kiezen voor een maaltijd die bestaat uit voldoende eiwitten, langzame koolhydraten en gezonde vetten. 

Ralph Moorman, voedingsdeskundige en oprichter van De Hormoonfactor kijkt anders tegen het ontbijt aan. Moorman ziet namelijk geen problemen bij het overslaan van deze maaltijd, mits dit bij jouw leven past en niet leidt tot compensatiegedrag later op de dag.  

Als ontbijt kiest Ralph voor een glutenvrij desembrood of rijstwafels met gerookte zalm of avocado. ''Wat voor mij belangrijk is, is dat ik het ontbijt goed kan verteren en verdragen en er niet moe van wordt.''

Wat maakt een goed ontbijt? Bekijk in onderstaande video wat de experts hierover vertellen.