Ik heb een herseninfarct gehad en nu heb ik steeds hoofdpijn. Is hier iets aan te doen?

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Vrouw met hoofdpijn
Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: ik heb een herseninfarct gehad en nu heb ik steeds hoofdpijn. Is hier iets aan te doen?

Ik ben een vrouw van 82 jaar. Vorig jaar augustus heb ik een herseninfarct gehad. Ik was snel in het ziekenhuis en er is geen zichtbare schade, maar sindsdien heb ik hoofdpijn. Ik heb diverse artsen bezocht, niemand kan me helpen. Nu ben ik ook regelmatig duizelig, dat gevoel komt ineens opzetten. Daarna is de hoofdpijn heviger en ben ik bang om te vallen. Heeft u een advies?

Hoofdpijn na een beroerte is een bekend verschijnsel. Wij artsen weten niet precies waar die pijn vandaan komt, het heeft waarschijnlijk te maken met een verandering in de hersenstructuren. Bij de meeste patiënten verdwijnt de hoofdpijn een jaar na het infarct, bij sommigen blijft deze helaas aanwezig. Weet u zeker dat de hoofdpijn geen bijwerking is van medicatie, koffie- of theegebruik? De duizeligheid kan duiden op evenwichtsmigraine, die kan ineens aanvallen van duizeligheid veroorzaken. Een aanval kan ook worden uitgelokt door bepaalde bewegingen van uw hoofd of te veel prikkels. Laat deze klacht voor alle zekerheid onderzoeken door uw huisarts. U kunt daarnaast baat hebben bij hulp voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, zie ook www.nah.nl, www.hersenletsel.nl en www.hersenstichting.nl.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Deze vraag stond eerder in +Gezond december 2022. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai!

Auteur 
Bron 
  • Plus Gezond