Poll: Hoe maakt u uw oren schoon?

Het is belangrijk om uw oren schoon te maken, maar wat is de goede manier? En wat doet u? Hoe maakt u uw oren schoon?

Onze oren bestaan uit drie onderdelen: het buitenoor, het middenoor en het binnenoor. Hiermee wordt het geluid uit de omgeving opgevangen en omgezet in zenuwimpulsen zodat onze hersenen het kunnen verwerken. Zo kunnen wij horen.

Alle gezonde oren hebben oorsmeer. En dat is niet voor niks: het beschermt je gehoorgang tegen uitdroging. Bovendien houdt het vocht, vuil, stof, insecten, bacteriën en schimmels tegen. Het te vaak verwijderen van oorsmeer is daarom niet goed, maar een beetje schoonmaken is wel zo hychiënisch.

Wat doet u?

Hoe maakt u uw oren schoon? Met een wattenstaafje erin? Spoelt u ze met water? Of maakt u alleen de buitenkant schoon? Of heeft u nooit vieze oren en last van oorsmeer en maakt u ze nooit schoon? Rechts van dit artikel kunt u aangeven wat u doet.

Maar wat is nu echt de juiste manier?

Wilt u weten hoe u uw oor op de juiste manier schoonmaakt? Dat leest u hier.

Trefwoorden:

4 Comments

Door wil bijl (niet gecontroleerd) op do, 21-8-2014 - 09:52

Ik maak mijn oren schoon met een wattenstaafje gedompeld in waterstofperoxide 3%. Het bruist even maar werkt uitstekend.

Door Jan (niet gecontroleerd) op do, 14-8-2014 - 20:32

Schoonlepelen met een comedonenkwetser(bestemd voor meeters!) lijkt erg op wat de arts gebruikt, heeft een lusje van dun draad. al jaren lang een prima oplossing

Door Dinges (niet gecontroleerd) op do, 14-8-2014 - 15:33

Dat doet indien nodig de oorarts, waar ik twee keer per jaar voor controle heen moet.

Door ria (niet gecontroleerd) op do, 14-8-2014 - 12:11

Ik zet de douchekop erop 1x per 2 weken.