Test: de beste kat gps-tracker

Gps-tracker voor kat
Getty Images

Sommige katten zitten altijd binnen, maar andere katten zijn vaak buiten en gaan daarbij hun eigen gang. De eigenaar heeft vaak geen flauw idee waar haar kat uithangt. Wie dat wil weten, kan de kat een gps-tracker omdoen. Maar wat is nou de beste gps-tracker voor je kat?

De beste is de Tractive GPS CAT 4. Dat meldt vergelijkingssite Debeste.com. De Tractive GPS CAT 4 (€50 + €5 abonnementskosten per maand) is erg nauwkeurig door de live-modus. Een eigenaar kan de kat live tracken, de locatie van de kat wordt elke twee à drie seconden geüpdatet. Met de tracker kan het baasje dus inzicht krijgen in het leef- en slaappatroon van de kat.

Er is geen afstandslimiet, dus de kat is altijd en overal te volgen. Het is mogelijk om een virtuele omheining neer te zetten, waarmee de eigenaar veiligheidszones kan afbakenen. Zodra de kat de veiligheidszone verlaat, geeft de tracker een melding in de app. Het is ook mogelijk een omgeving in te stellen waar de kat niet mag komen, bijvoorbeeld de tuin van de buren. Ook dan volgt een waarschuwing in de app.

De tracker is waterdicht, weegt 35 gram en is gemakkelijk te bevestigen aan de halsband. Hij is geschikt voor katten vanaf vier kilo. De batterijduur is zeven dagen.

Bron: Debeste

Auteur