Bijzonder: chocoladefabriek met achtbaan en tropische tuin

De meeste van ons hebben ongetwijfeld het boek - of een van de verfilmingen - van 'Sjakie en de Chocoladefabriek' gezien, over de wondere wereld van Willie Wonka. Chocoladefabrikant Tony's Chocolonely wil nu in Nederland zelf een bijzondere fabriek bouwen - inclusief een heuse achtbaan.

Tony’s Chocolonely heeft het eerste beeld gepubliceerd van het nieuwe complext dat het gaan wil bouwen in Zaanstad. Er komt een hoofdkantoor, bezoekerscentrum en fabriek. 'Tony’s Chocolonely Chocolate Circus' zal worden gevestigd in Pakhuis De Vrede, waar de kantoren komen. Er wordt een rood paviljoen bijgebouwd, een bezoekerscentrum. Hier wordt het een en ander verteld over het bedrijf en hoe men de chocolade maakt. Er zal een tropische tuin met cacaobomen worden aangelegd, en dit wordt tevens de plek waar je in de achtbaan kan stappen. 

Ook komt er dus een echte chocoladefabriek bij. Die zal bestaan uit een deel waar de vloeibare chocolade gemaakt wordt en een deel voor de productie van chocoladerepen.

De plannen moeten nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad van Zaanstad, maar de seinen lijken al op groen te staan. Als de bouwvergunning snel wordt afgegeven, zou het complex over drie jaar klaar moeten zijn.

Bron: AD