De mooiste fietsroutes in België

Getty Images

België is een populair fietsland onder Nederlanders. Daarom zet PlusOnline, in samenwerking met Fietsen123, de vijf mooiste routes in België op een rij.

Langs de Vlaamse kust en het Zwin – West-Vlaanderen (60 km)

Langs de Vlaamse kust liggen verschillende mooie natuurgebieden en gezellige badplaatsen. Wat dacht u van Knokke-Heist of Blankenberge, een plaats waar al vanaf de 18de eeuw badgasten komen. Maar vergeet vooral ook het Zwin niet, een prachtig natuurgebied rond een voormalige zeearm tussen Brugge en de Noordzee.

Getty Images
  • Startlocatie: Wulfsberge 2, 8380 Brugge, België

Getty Images

Langs de Leie naar Gent – Oost-Vlaanderen (61 km)

Gent wordt vaak gezien als een van de mooiste steden van België. En terecht: het historische centrum is net een openluchtmuseum, met prachtige gebouwen als de Sint-Baafskathedraal en het Belfort van Gent. Op deze route fietst u langs het riviertje de Leie naar Gent, waarbij u onderweg langs mooie natuur en imposante kastelen komt. En vergeet vooral niet een kijkje te nemen in de binnenstad van Gent.

Getty Images
  • Startlocatie: Brielstraat 25, 9800 Deinze, België

Getty Images

De Kalmthoutse Heide – Antwerpen (48 km)

De Kalmthoutse Heide vormt het Belgische en tevens grootste deel van Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide. Het bestaat voor een groot deel uit heide met vennen, zandverstuivingen en dennenbossen. Het gebied is gevormd tijdens de laatste ijstijd, waarbij grote hoeveelheden zand door westenwinden zijn aangevoerd. In tegenstelling tot het Nederlandse deel van het park – dat beplant is – zijn de stuifzand- en heidegebieden hier goed bewaard gebleven.

Getty Images
  • Startlocatie: Riethoek 8, 2920 Kalmthout, België

Getty Images

Naar de ‘Speelkaartenstad’ – Antwerpen (40 km)

De historische stad Turnhout is de hoofdplaats van de streek ‘De Kempen’. De stad is beroemd geworden door de uitgebreide grafische industrie die hier gevestigd is, met speelkaartenfabrikant Cartamundi als belangrijkste vertegenwoordiger hiervan. Dit heeft Turnhout de bijnaam ‘Speelkaartenstad’ opgeleverd. Maar behalve om de industrie staat Turnhout ook bekend om de historische architectuur.

Getty Images

Startlocatie: Onder d'Eike 26, 2370 Arendonk, België

Getty Images

Het eerste Vlaamse Nationale Park – Limburg (59 km)

Het Kempens Plateau – vaak ‘De Hoge Kempen’ genoemd – is het eerste gebied dat de status van Nationaal Park kreeg in België. Het gebied is gevormd door stenen en keien uit de Ardennen die hier door de Maas zijn afgezet. Bossen wisselen beschermde natuurgebieden af en door de verschillende bodemsoorten, zijn er veel zeldzame soorten flora en fauna te vinden.

Getty Images
  • Startlocatie: Langstraat 149, 3630 Maasmechelen, België

Getty Images
Auteur 
Bron 
  • Fietsen123