Handige apps voor mantelzorgers

Mantelzorg app
Getty Images

Mantelzorg kan makkelijker, dankzij de moderne technologie. Deze apps helpen je de zorg voor een naaste met anderen te delen!

Hello 24/7 Family app

Soms hebben we allemaal wat extra ondersteuning nodig. De gratis Hello 24/7 app maakt het makkelijk om een netwerk te creëren van mensen die samen de zorg voor een dierbare op zich nemen. Als mantelzorger kun je eenvoudig familieleden, vrienden en buren toevoegen aan de app. Zo bouw je in een handomdraai een sociaal vangnet. De app zit boordevol handige features. 

Je kunt er makkelijk mee videobellen, een gedeelde agenda bijhouden inclusief to-do's, overzichtelijk chatten en belangrijke herinneringen op een centraal prikbord zetten. Vanuit de app kun je ook diensten en producten bestellen en koppelen. De gratis versie biedt een selectie van de mogelijkheden. Wil je toegang tot alle functionaliteiten, dan kun je upgraden naar een betaalde versie.

Ga naar Hello 24/7 >>

Carenzorgt

Carenzorgt.nl is een online platform dat het mogelijk maakt om een gedeelde zorgagenda aan te maken. Via deze agenda nodig je naasten uit om deel te nemen aan jouw zorgpagina. Dit biedt een veilige en vertrouwde omgeving om relevante informatie met elkaar te delen. De kalender in de agenda is handig om gezamenlijk de zorg te coördineren en inzicht te krijgen in wie er op bezoek komt. Daarnaast kun je berichten posten om je welzijn kenbaar te maken en notities bijhouden zodat belangrijke punten niet vergeten worden.

De zorgagenda kan tevens gekoppeld worden aan zorgorganisaties. Hierdoor krijg je als betrokkene toegang tot het zorgdossier, een overzicht van de geplande thuiszorgbezoeken en de verslaglegging van de verpleging. Bovendien maakt dit rechtstreekse communicatie met zorgverleners via berichtjes mogelijk.

Ga naar Carenzorgt >>

Kom op bezoek

Bij Komopbezoek kun je gratis en eenvoudig een online bezoekkalender aanmaken. Als beheerder nodig je mensen uit om op bezoek te komen en zij plannen hun eigen bezoek in. De bezoekkalenders kunnen eenvoudig gedeeld worden met vrienden, familie of andere betrokkenen. Zij hoeven geen account aan te maken om een bezoek te plannen. 

Ga naar kom op bezoek >>

Auteur