Spaarrente verder onderuit

De spaarrente is weer verder gedaald. Rabobank verlaagde de spaarrente op een gewone spaarrekening zonder beperking naar 0,6 procent.

De inflatie staat nu op 0,2 procent. Dat betekent dat spaarders langzaam maar zeker armer worden. Sommige banken hanteren een nog lagere rente (Triodos: 0,1 of 0,0 procent). Anderen een hogere (SNS 0,55 procent).
De genoemde tarieven gelden voor spaarrekeningen zonder beperkingen. Wie een grotere som geld voor iets langere tijd wegzet, krijgt in de regel een iets hogere rente, maar ook dan is het zoeken naar partijen die meer dan 1 procent rente bieden.

Vier jaar gelden was de spaarrente nog veel hoger. Door de lage rente gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieven.

Vergelijken van spaarrentes

Zet uw vermogen aan het werk. Sparen tegen de beste rente? Gebruik de vergelijker en sluit een spaarrekening af die u wel wat oplevert! Klik hier om te vergelijken.

Advertisement

7 Comments

Door hidkees (niet gecontroleerd) op wo, 16-3-2016 - 10:38

In Griekenland zijn de pensioenen ongeveer gehalveerd!
Ja, daar zijn de ouderen de klos.
Hoezo wij betalen de schulden?

Door Marjolijn (niet gecontroleerd) op di, 15-3-2016 - 18:58

Onder het item"Vergelijken van spaarrentes" staan alleen internet spaarrekeningen zag ik, waarom worden gewone spaarrekeningen voor mensen die niet via een internetspaarrekening sparen niet vermeld in de lijst. Niet iedereen doet aan internetbankieren. Dus dat zou wel zo duidelijk zijn.

Door Janneke (niet gecontroleerd) op di, 15-3-2016 - 16:55

We hoeven nog net niet te betalen voor ons spaargeld.

Door Bert (niet gecontroleerd) op di, 15-3-2016 - 14:56

dank aan Draghi en Ecb, wij mogen de schulden van de zuidelijke landen aflossen.
alweer zijn de ouderen vroeggepensioneerden en gepensioneerden de klos.
waar zal het heen gaan??? De afgrond in dus...

Door Chris (niet gecontroleerd) op za, 12-3-2016 - 09:45

Wat dacht u van vakantiewoningen. Er zijn veel vakantiewoningen te koop tegen een aantrekkelijke prijs met een goed rendement. U moet dan vooral denken aan bestaande vakantiewoningen die een reële markwaarde vertegenwoordigen en niet de nieuwe woningen die veel te duur zijn en aangeprezen worden met een mooi rendement. Dit is nep. De projectontwikkelaars willen flink geld verdienen. Deze woningen zijn in aanschaf vaak veel te duur en verliezen na verloop van tijd een hoop van hun waarde. Niet doen dus. Investeer in bestaande vakantiewoningen op een goed park, verhuur deze en krijg een mooie verhuuropbrengst die aanzienlijk meer is dan de rente op de bank.

Door BJ Diephuis (niet gecontroleerd) op do, 10-3-2016 - 12:13

Er staat "Wie een grotere som geld voor iets langere tijd wegzet, krijgt in de regel een iets hogere rente, maar ook dan is het zoeken naar partijen die meer dan 3 procent rente bieden." Ik denk helaas dat er 2 procent wordt bedoeld, want 3 procent vind je nergens...

Door hidkees (niet gecontroleerd) op do, 10-3-2016 - 11:02

Waarom gaat het hier alleen over bekende banken?
Ga eens naar de pagina met vergelijkingen. Deze begint met 1,1% bij NN, wat bij aanklikken 1,0 blijkt te zijn, wel sparen zonder beperkingen.
Dit is hoger dan de inflatie!
Vroeger was de rente veel hoger, maar de inflatie vaak nog hoger.
Dan zijn we nu beter uit.
Bovendien, bij een hoge inflatie worden lonen, uitkeringen e.d. met vertraging aangepast, dus ook daar verlies.