7 kledingtrends van vroeger die nu weer helemaal in zijn

Als we het over kledingtrends hebben lijkt de geschiedenis zich te herhalen: veel mode-items uit onze jeugd zijn nu weer helemaal hip bij de jongeren. Wij zetten een paar modetrends van 2020 met een nostalgisch tintje op een rij.

Broeken met wijde pijpen

Het is misschien wel het eerste kledingstuk dat ons te binnen schiet als het om gerecyclede modetrends gaat: broeken met wijde pijpen. De typerende broek van de jaren zeventig is tegenwoordig weer een vaak voorkomend kledingstuk in de kledingkast van jonge meiden. 

Heuptasjes

Al is het voor velen van ons héél bijzonder dat deze trend opeens weer terug is, het efficiënte heuptasje – ook wel fanny pack in het Engels - maakt voor veel jongeren een outfit helemaal af. Enige verschil: ze worden nu niet alleen om de heup gedragen, maar ook op de borst. 

Tuinbroeken

Tuinbroeken waren oorspronkelijk bedoeld voor – het woord zegt het al – het werken in de tuin. Begin jaren zeventig verscheen hij en we hebben ‘m waarschijnlijk allemaal wel eens aan gehad. Nu is de tuinbroek weer helemaal terug van weggeweest en wordt hij niet alleen in de denimvariant gedragen, maar ook in vrolijke kleuren en printjes.

Plus Magazine Tijdmachine

Krijgt u geen genoeg van de nostalgische verhalen en herinneringen? Word nu lid van de Plus Magazine Tijdmachine groep op Facebook en ga samen terug naar toen!

Kleine zonnebrillen

In de jaren negentig waren kleine zonnebrillen helemaal in, maar tegenwoordig hoor je er ook weer bij als je er eentje op je neus zet. Nu de herfst nadert is het misschien niet meer nodig, maar zodra de zon weer gaat schijnen zit je altijd goed met een kleine zonnebril.

Broeken met hoge taille

Jarenlang is het mode geweest om broeken op heuphoogte te dragen, en deze stijl is nu weer helemaal in. Broeken, rokken, bikini’s, het wordt allemaal weer met een high waist gemaakt. 

Badpakken

Als je in de jaren tachtig in een bikini rondliep hoorde je zeker weten bij de minderheid, want bijna iedereen droeg een badpak naar het strand. Het werd een tijdje gezien als een saai item, maar die gedachte is weer van de baan want de badpakkentrend is nu helemaal terug. 

Corduroy 

Corduroy was een hit in de jaren zeventig en negentig, maar daarna werd het ribfluweel al snel geassocieerd met iets wat alleen ouderen droegen. Ironisch, want het is nu juist de jeugd die deze trend weer heeft laten opleven.