Nostalgie: cassettebandjes

Herinnert u zich dit nog? Zelf muziek opnemen op een cassettebandje. Een dagtaak had je er aan.

Net zo lang naar de radio luisteren, totdat je favoriete nummer passeerde. Snel de opnameknop indrukken en hopen dat de dj er niet al te veel doorheen ging praten. Als het bandje vol was, ging je zelf een hoesje maken, met foto’s uit een muziektijdschrift.

Meer van dit soort nostalgische foto's bekijken? U vindt er meer op onze Facebookpagina!

5 Comments

Door gertvanwijnen (niet gecontroleerd) op di, 15-12-2015 - 23:45

ik heb ook nog heel veel bandjes en draai die ook nog wel,vooral de muziek die je niet zo makkelijk meer kan horen op radio. ik heb alleen heel weinig klassieke muziek, dus als U ze kwijt wil, dan heb ik wel belangstelling.Wat zijn Uw voorwaarden?

Door eroktame (niet gecontroleerd) op di, 8-12-2015 - 16:24

Ik heb nog een doos vol van deze bandjes. Veel met klassieke muziek en ik heb ook nog een cassettedek om ze af te spelen

Door AH (niet gecontroleerd) op di, 8-12-2015 - 16:11

Ja, 1966/67 in de etalage van Rob Out in de Kinkerstraat Amsterdam stond een van de eerste cassetterecorder f.14.00 dat leek mijn wel wat.
Net de duren LP's van de STONES gehoord , dat zou lekker goedkoop zijn de LP's opnemen .
Ik thuis fijn alles opgenomen en dan afspelen.
Dat was een tegenvaller het geluid was net of je singel op 75toeren afspeelde .
Afijn ik terug ,bleek het een apparaat te zijn om bij dia beelden geluid in te speken.
Ik was woest en zei met mijn 15 jr. dat ze dat dan er bij moesten zeggen of aan moesten geven, mijn geld woude ze niet terug geven .
Ik bleef op de kruk zitten waar je met zo'n koptelefoon op plaatjes kon luisteren en schreeuwde bij ieder nieuwe klant dat het vuile oplichters waren , de bedrijfleider fluisterde zijn personeel in het oor om die jongen maar zijn geld terug te geven.
Dat was mijn eerste kennismaking met de CASSETTE -RECORDER.

Door Egbert Kattenberg (niet gecontroleerd) op di, 8-12-2015 - 10:00

Ja, dan was er een presentator die de nummers liet horen zoals het hoorde.... HELEMAAL! En dat was dan genieten. Later moest Felix het wat "minderen" en werden alleen de nieuwkomers in het geheel gedraaid. Maar veel uit die tijd heb ik nog en ondanks MP3, computer, CD en weet ik veel meer, koester ik deze cassettes en speel ze ook nog wel eens af.

Door Aat42. (niet gecontroleerd) op di, 8-12-2015 - 09:47

Ik herken dit zeker. Alleen was het in die tijd gewoon dat, om dupliceren te voorkomen, de plaatjesdraaier er doorheen leuterde. Daarom kocht ik of leende ik singles, ep-s of lp-s om die op een cassette te zetten. Op zolder staan nog zo'n honderdvijfentwintig cassettebandjes met allerlei muziek. Op sommige staat muziek die ik nergens kan vinden dus heb ik iets aangeschaft om deze nummers via mijn pc op een cd te branden. De cassettebandjes mogen dan naar de milieustraat.