Nostalgie: de snoepwinkel

Herinnert u zich dit nog? Snoep kopen voor een cent. Op zaterdagochtend mocht je naar de kruidenierswinkel om snoep te kopen voor een cent.

Kiezen was lastig, want het was allemáál lekker. Duimdrop, kaneelstok, zouthout, salmiak of mierzoete spekjes. Herinnert u het zich nog?

Meer van dit soort nostalgische foto's bekijken? U vindt er meer op onze Facebookpagina!

Bron(nen):
  • YouTube, Facebook

Reactie toevoegen

9 Comments

Door J.H. Uitvlugt- ... (niet gecontroleerd) op zo, 7-5-2017 - 23:19

Dat klopt, ik ben er ook al eens geweest ze hebben een mooie schaal van me gekregen. Die schaal past bij een serviesdeel die ze ook al hadden.
Er is ook een museum boven.

Door Jacques Rengerink (niet gecontroleerd) op wo, 16-3-2016 - 21:15

Op zaterdagochtend moesten wij nog naar school.

Door ELLEN LATERVEER op wo, 16-3-2016 - 09:39

Jazeker waren er dropjes te koop voor 1 cent.Ik ben van het jaar 1946 en in onze straat was op elke hoek een winkel.Hampel was de winkel,waar je naartoe holde als je geld had.Je kon een grote drop kopen voor 1 cent,of een staafje drop,ook 1 cent,een schuine zoute drop 5 cent.Hampel was een eldorado voor kinderen,uit de Haagse Vruchtenbuurt.Voor een stuiver kon je dus wel 5 droppen kopen,een hand vol.Ook kocht ik vaak duimdrop,kon je lekker lang mee doen.

Door ELLEN LATERVEER op wo, 16-3-2016 - 09:33

Je kon in mijn tijd,ik ben van 1946 zeker nog drop kopen voor 1 cent,dat was een groot rond dropje,of een staafje drop,opeetpapier,zo noemden wij dat.Een schuine zoute drop was 5 cent,wat een tijd was dat.Als mijn oma kwam en wij kregen een gulden van haar,was mijn eerste rit naar Hampel een winkel op een hoek in de Haagse Vruchtenbuurt.Ze hadden veel keus,geweldig was dat kleine buurtwinkeltje.

Door will (niet gecontroleerd) op di, 15-3-2016 - 23:25

Ik kan het mij nog wel herinneren, met 5 cent, had je een hele zak drop, bij het snoepwinkeltje in het steegje. Dat was in begin 1950.
Wat was je als kind blij, als je een cent vond op straat. Dan ging je gelijk naar het snoepwinkeltje en kreeg daarvoor een drop of stroopsoldaatjes.
Dat was een simpele tijd, maar wel een leuke tijd.

Door Conny Kooijman (niet gecontroleerd) op di, 15-3-2016 - 22:53

Wekelijks kregen we een stuiver om snoep te komen. Of een waterijsje dat ook een stuiver was. In een klein snoepwinkeltje in Vinkeveen naast onze lagere school kochten we wekelijks dropveter, of 5 muntdroppen van een cent per stuk. zwart-wit kochten we.

Door Tetje Verheijen (niet gecontroleerd) op di, 15-3-2016 - 21:47

Lijkt mij beetje overdreven wat u schrijft, die generatie is er bijna niet meer, zijn er nog genoeg die van centen weten. Weet nog heel goed dat ik voor 1 cent 2 droppen uit mocht zoeken onder zo'n glasplaat. En voor 2 een stroop soldaatje. Wij kregen zelden 10 cent.

Door Peter van der Leij (niet gecontroleerd) op di, 15-3-2016 - 20:47

In Leeuwarden in de Nieuwesteeg zit het museumwinkeltje, dit winkeltje is nog geheel in orginele oude stijl en oa al het genoemde is er nog te verkrijgen. Echt een bezoekje waard.

Door Harry (niet gecontroleerd) op di, 15-3-2016 - 16:30

Eén cent is wat overdreven, dat dateert uit het begin van de 20e eeuw en die generatie is er bijna niet meer. Wel dat je met 5 of 10 cent naar de winkel mocht om iets uit te kiezen. Bijvoorbeeld een rolletje dubbelzoute Faam-dropjes voor een duppie.