Zo zag de Huishoudbeurs er vroeger uit

Getty Images

Van 17 t/m 25 februari bezoeken ruim 200.000 mensen de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI. Een populair evenement dat al sinds de jaren '50 bestaat. We blikken terug met nostalgische beelden!

De allereerste (1950)

De eerste editie van de Huishoudbeurs werd gehouden in 1950. Dit is de originele poster uit dat jaar. De Huishoudbeurs was de opvolger van de Damesbeurs en begon in de Houtrusthallen in Den Haag.

Getty Images

De nieuwste snufjes (1957)

Een van de eerste edities van de Huishoudbeurs waar beelden van zijn, is die uit 1957. In dit jaar zagen de bezoekers gloednieuwe wasmachines, centrifuges en een speciale schilmachine voor aardappels. Maar de grootste primeur was een stuk kleiner van formaat: de jampot-opener!

De haardroogzak en de wondermixer (1961)

Vier jaar later, toen de Huishoudbeurs werd geopend door minister Marga Klompé, keken we met grote ogen naar de zogenaamde 'reuzenpan'. Maar ook de wondermixer (blender), de haardroogzak en de volautomatische naaimachine van 6 kilo mochten niet ontbreken. 

De huiskamersauna (1967)

"De sauna. Daar zijn er hier ter lande niet zo veel van en dus is er nu de huiskamersauna, waarin men de genietingen van het stoombad kan ondergaan zonder de belangwekkende conversatie te hoeven staken." En de beelden spreken voor zich. Geweldig om terug te zien!

Het nieuwe koken (1972)

Op de Huishoudbeurs in de begin jaren '70 kon je je als bezoeker via de 'woopy-wip' naar de volgende stand bewegen. Onderweg viel het oog op onder andere een drijvende zwembadstoel, allerlei doe-het-zelf-spullen, scheepsmodellen en... een ronde keuken!

Bronnen: MaxVandaag, RAI, Huishoudbeurs